top of page

VAN WIE KRIJG JE LES?

KORTE INTRODUCTIE:
 
Bij Debbie Nijland wordt je individueel en professioneel begeleid om stapsgewijs en in jouw tempo, in opbouwende vorm een eigen beeldtaal te ontwikkelen waarbij we op zoek gaan naar jouw creativiteit. Originaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Het is mogelijk gedurende de lessen te experimenten met diverse materialen. Haar lessen worden gegeven volgens 'De Klassieke Scholing' waarbij we inhoud geven aan vormonderzoek, compositie, onder schildering, licht/donker en kleurenleer. Vanuit deze gedegen kennis kan zij je begeleiden in zowel abstract, expressionistisch en meer realistische schilderstijlen.     
 
 
VAN WIE KRIJG JE LES?

Debbie Nijland (1959) is professioneel beeldend kunstenaar, afgestudeerd in de discipline Hogere Graad Schilderkunst aan de IKO Kunstacademie te Hoogstraten (België), heeft 31 jaar teken- en schilderervaring, exposeert regelmatig en geeft inmiddels alweer 19 jaar les waarbij ze haar kennis en ervaring wil overdragen aan nieuwsgierige mensen die verder willen kijken dan de bekende clichébeelden. Dat doet ze met passie, bevlogenheid, positiviteit, humor en ook kan ze heel goed relativeren. Om die reden zijn de lessen, op welk niveau je ook werkt, leerzaam, ontspannen en gewoon leuk. Bovendien is Debbie Nijland al menig keer de kraamkamer geweest voor cursisten die doorstroomden naar de Kunstacademie.

Debbie Nijland is geregistreerd bij het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD),
lid van BOK / Beroepsorganisatie Kunstenaars, en de NABK / Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars.WIE ZIJN JE MEDE-CURSISTEN?

Je mede-cursisten zijn zowel man als vrouw (leeftijd tussen +/- 25 en +/- 80), hebben weinig of juist al veel ervaring. Ze hebben een hobbymatig idee voor ogen of hebben ambitie zich tot professioneel kunstenaar te ontwikkelen. Ze zijn nieuwsgierig, leergierig en vinden het sociale aspect ook heel belangrijk. Kortom....een gezellige club van alle leeftijden, samen en individueel op zoek naar het avontuur om een eigen beeldtaal te ontwikkelen.

Debbie Collage
bottom of page