• Facebook Debbie Nijland
  • Linkedin Debbie Nijland
  • Instagram Debbie Nijland
  • Pinterest Debbie Nijland

Atelier Debbie Nijland

per 2 december 2019:

Bisschopsmolenstraat 10

4876 AN Etten-Leur

The Netherlands

info@debbienijland.com

phone: 06-34319462

(intl: +31 6 34319462) 

KORTE INTRODUCTIE:

 

Atelier Debbie Nijland is een onderscheidend atelier waar je individueel en professioneel wordt begeleid om stapsgewijs en in jouw tempo, in opbouwende vorm een eigen beeldtaal te ontwikkelen waarbij we op zoek gaan naar jouw creativiteit. Originaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Gedurende de lessen zullen vele technieken worden behandeld, zoals het werken met acrylverf, olieverf, aquarel en inkt. De lesmethode is volgens 'De Klassieke Scholing' waarbij we inhoud geven aan vormonderzoek, compositie, onder schildering, licht/donker en kleurenleer. Vanuit deze gedegen kennis kan ik je begeleiden in zowel abstract, expressionistisch en meer realistische schildersstijlen. Om één en ander in perspectief te plaatsen schenk ik ook aandacht aan een kunstgeschiedenis.    

 

 

VAN WIE KRIJG JE LES?

Debbie Nijland (1959) is professioneel beeldend kunstenaar, in 2013 afgestudeerd in de discipline Hogere Graad Schilderkunst aan de IKO Kunstacademie te Hoogstraten (België), heeft 25 jaar teken en schilder ervaring en geeft inmiddels alweer 10 jaar les waarbij ze haar kennis en ervaring wil overdragen aan nieuwsgierige mensen die verder willen kijken dan de bekende clichébeelden. Dat doet ze met passie, bevlogenheid, positiviteit, humor en ook kan ze heel goed relativeren. Om die reden zijn de lessen, op welk niveau je ook werkt, leerzaam, ontspannen en gewoon leuk. Bovendien is Atelier Debbie Nijland al menig keer de kraamkamer geweest voor cursisten die doorstroomden naar de Kunstacademie. Debbie Nijland is geregistreerd bij het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en lid van de Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars (NABK).

WIE ZIJN JE MEDE-CURSISTEN?

Je mede-cursisten zijn zowel man als vrouw (leeftijd tussen +/- 30 en +/- 80) en hebben geen enkele ervaring of juist al veel ervaring met tekenen en schilderen. Ze hebben een hobbymatig idee voor ogen of hebben ambitie zich tot professioneel kunstenaar te ontwikkelen. Ze zijn nieuwsgierig, leergierig en vinden het sociale aspect ook heel belangrijk. Kortom....een gezellige club van alle leeftijden, samen en individueel op zoek naar het avontuur om een eigen beeldtaal te ontwikkelen.

DE LOCATIE:

 

We starten het seizoen vanaf 2 december op een tijdelijke locatie aan de Bisschopsmolenstraat 10 in Etten-Leur. Deze grote en goed verwarmde centraal gelegen locatie zal de komende maanden als atelier dienen, totdat het eigen atelier aan huis gerealiseerd is. Dit huis zal binnen een straal van slechts enkele kilometers van Etten-Leur verwijderd zijn.  

impressie diverse locaties