top of page

Masterclass Schilderen

Debbie Nijland Atelier

Elke maand organiseert beeldend kunstenaar Debbie Nijland voor een beperkt aantal deelnemers een masterclass in haar pop-up atelier op een schitterende locatie: Stal Olieslagers, Nieuweweg 2A in Chaam.

Hoe ziet de masterclass er uit?

Op dinsdag ga ik aan het werk met een kleine groep deelnemers (maximaal 7). Omdat ik op ieders niveau en op jouw tempo les geef, krijgt iedereen altijd de aandacht die hij/zij verdient. Ik ga samen met de deelnemer op zoek naar waar schildertechnisch en/of artistieke behoeftes liggen, zodat we samen een geschikt programma creëren dat hierop aansluit.

Wat hoef je dus niet te verwachten?

Eenheidsworst. Ik wil niet dat je schildert 'zoals de juf schildert', maar ik wil samen met jou op zoek naar wat jouw handschrift en beeldtaal is. Euhhh vrolijke koetjes of dikke dames schilderen? Nee, dat is niet het kopje thee van mijn atelier. Met z’n allen hetzelfde plaatje naschilderen? Dat gaat het ook niet worden.

 

Ik ben op zoek naar jou: de gedreven nieuwsgierige schilder die bereid is het ambacht te leren en het proces belangrijker vindt dan het eindresultaat.

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?

1: voor de leergierige enthousiaste beginnende schilder die bij mij of elders een basis cursus heeft gevolgd en zelfstandig een schilderij op kan zetten en enige kennis van de kleurenleer heeft. Hij/zij wil van daar uit stappen maken. Ik begeleid de cursist verder in het proces om keuzes te maken v.w.b. de onderwerpen, gebruik materialen en hoe hij/zij eventueel thuis aan de slag kan. Tijdens de les is er ruim tijd om de vaardigheid te evalueren, bij te sturen met tips en samen de route verder uit te stippelen.  

 

2: voor de meer geoefende schilder die het heerlijk vindt om ongestoord een hele dag met haar/zijn hobby bezig te zijn en waarbij ik kan helpen met adviezen het schilderen of tekenen naar een hoger niveau te tillen. Mogelijk wil deze schilder meer gestructureerd of thematisch werken of wil ondersteuning bij het gebruik van een ander materiaal.

 

3: voor de zeer ervaren schilder die extra gemotiveerd wil worden in het zoeken naar of verbeteren van de eigen stijl/handschrift en misschien zelfs expositie aspiraties heeft. Deze schilder wil mogelijk werken naar een eigen programma en duidelijk zijn/haar doel uit zetten. Eventueel het kritisch beoordelen van werk dat expositie waardig is hoort daarbij.

 

4: voor iedere enthousiaste en bevlogen schilder die al dan niet bij mij gelest heeft en tussen niveau 1 en 3 in zit.


Herken jij je in bovenstaande?

De dag begint om 9.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Dus 7,5 uur (incl. pauze) gebruik van atelier en ben ik aanwezig voor les / adviezen / ondersteuning. Een deelnemer verbindt zich voor een heel seizoen van 1 les per maand gedurende 9 maanden aan het atelier vanaf 20 september tot en met mei '23. Aan het eind van het seizoen plan ik een aantal extra dagen waarin het voor de deelnemers mogelijk is eventueel gemiste lessen in te halen.

Lesdagen dinsdag:

Les 1: dinsdag 20 september 2022

Les 2: dinsdag 25 oktober 2022

Les 3: dinsdag 22 november 2022

Les 4: dinsdag 20 december 2022

Les 5: dinsdag 24 januari 2023

Les 6: dinsdag 21 februari 2023

Les 7: dinsdag   maart 2023

Les 8: dinsdag   april 2023

Les 9: dinsdag   mei 2023

Inhaaldagen voor gemiste lessen in overleg.

Groepsgrootte:

Maximaal 7 personen.

Tijd:

09.00 uur tot 16.30 uur - lunch pauze 12.30 tot 13.00 uur - zelf lunch meenemen (een koelkast is aanwezig).

Locatie: Stal Olieslagers, Nieuweweg 2A, Chaam

Kosten:

€ 990,- incl. 21% BTW (9 maanden x 7 uur = 63 uur les)

Inschrijven voor halve dagen of een beperkt aantal lessen is niet mogelijk. 

Instromen of aanschuiven nadat de eerste les is begonnen is niet mogelijk.  

Materialenlijst:

Een lijst met benodigde materialen wordt per e-mail toegezonden na betaling.

 

Gedurende de les:

Koffie & thee, fruit, frisdrank en versnaperingen beschikbaar
Gebruik van schildersezel, exclusief schildersmaterialen (zelf meenemen).
Gebruik van de aanwezige kunstboeken ter inzage en inspiratie.

 

Bij pandemie uitbraak:
Om discussies te vermijden en voor ieders veiligheid volgen alle deelnemers zonder uitzondering de dan geldende richtlijnen/aanwijzingen van Overheid / RIVM. 

 

Als jij in september wilt starten, geef je dan nu op via e-mail: info@debbienijland.com

of via Whatsapp: 06-34319462

Selectie van werken seizoen 2021-2022
(klik op afbeelding voor vergroting en cursist)

Van wie krijg je les
Vaak gestelde vragen
Algemene voorwaarden
bottom of page