Masterclass Schilderen

UPDATE 11 april: nog vijf plaatsen beschikbaar!

Elke maand organiseert beeldend kunstenaar Debbie Nijland voor een beperkt aantal deelnemers een intensieve masterclass in haar atelier aan de Bredaseweg 50 in Rijsbergen.

Hoe ziet de masterclass er uit?

Die dag ga ik aan het werk met een kleine groep deelnemers (maximaal 10). Deze groep bestaat uit deelnemers op diverse niveaus. Omdat ik op persoonlijk niveau en op persoonlijk tempo les geef, krijgt iedereen altijd de aandacht die hij/zij verdient. Ik ga samen met de deelnemer op zoek naar waar schildertechnisch en/of artistieke behoeftes liggen, zodat we samen een geschikt programma creëren dat hierop aansluit.

De dag begint om 9.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Dus 7,5 uur (incl. pauze) gebruik van atelier en ben ik aanwezig voor les / adviezen / ondersteuning. Een deelnemer verbindt zich voor een heel seizoen van 1 les per maand gedurende 9 maanden aan het atelier vanaf 7 september tot en met mei. Aan het eind van het seizoen in mei plan ik één aaneengesloten week (5 hele dagen) waarin het mogelijk is voor de deelnemers eventueel gemiste lessen in te halen.

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?

 1. Voor de leergierige enthousiaste beginnende schilder die bij mij of elders een basis cursus heeft gevolgd en zelfstandig een schilderij op kan zetten en enige kennis van de kleurenleer heeft. Hij/zij wil van daar uit stappen maken. Ik begeleid de cursist verder in het proces om keuzes te maken v.w.b. de onderwerpen, gebruik materialen en hoe hij/zij eventueel thuis aan de slag kan. Tijdens de les is er ruim tijd om de vaardigheid te evalueren, bij te sturen met tips en samen de route verder uit te stippelen.  

 2. Voor de meer geoefende schilder die het heerlijk vindt om ongestoord een hele dag met haar/zijn  hobby bezig te zijn en waarbij ik kan helpen met adviezen het schilderen of tekenen naar een hoger niveau te tillen. Mogelijk wil deze schilder meer gestructureerd of thematisch werken of wil ondersteuning bij het gebruik van een ander materiaal.

 3. Voor de zeer ervaren schilder die extra gemotiveerd wil worden in het zoeken naar of verbeteren van de eigen stijl/handschrift en misschien zelfs expositie aspiraties heeft. Deze schilder wil mogelijk werken naar een eigen programma en duidelijk zijn/haar doel uit zetten. Eventueel het kritisch beoordelen van werk dat expositie waardig is hoort daarbij.

 4. Voor iedere enthousiaste en bevlogen schilder die al dan niet bij mij gelest heeft en tussen niveau  1 en 3 in zit.

Lesdagen:

Les 1: dinsdag 7 september 2021

Les 2: dinsdag 5 oktober 2021

Les 3: dinsdag 2 november 2021

Les 4: dinsdag 7 december 2021

Les 5: dinsdag 4 januari 2022

Les 6: dinsdag 1 februari 2022

Les 7: dinsdag 1 maart 2022

Les 8: dinsdag 5 april 2022

Les 9: dinsdag 3 mei 2022

 

Inhaalweek voor gemiste lessen: 

9 t/m 13 mei 2022

Groepsgrootte:

Maximaal 10 personen. 

Tijd:

09.00 uur tot 16.30 uur (lunch pauze 12.30/13.00 uur - zelf lunch meenemen).

Locatie: Bredaseweg 50, Rijsbergen

Kosten:

€ 990,- incl. 21% BTW (9 maanden x 7 uur = 63 uur les)

Halve dagen of inschrijven voor een beperkt aantal lessen is niet mogelijk.

Materialenlijst:

Een lijst met benodigde materialen wordt per e-mail toegezonden na aanbetaling.

Gedurende de les:

 • Koffie & thee en versnapering beschikbaar

 • Gebruik van schildersezel, exclusief schildersmaterialen (zelf meenemen).

 • Gebruik van de aanwezige kunstboeken ter inzage en inspiratie.

 • Volgen alle deelnemers de richtlijnen/aanwijzingen van de overheid (RIVM) m.b.t. COVID19.

Inschrijven en betaling:

Je schrijft je in door een aanbetaling van € 150,- te doen via iDeal (knop hieronder). Na deze aanbetaling heb je 14 dagen bedenktijd om de inschrijving ongedaan te maken. Hierna ontvang je een factuur per e-mail van € 840,- euro. Wij verwachten deze restbetaling vóór 27 juli 2021 op onze bank. rek. zoals vermeld op factuur. Als je echter het restbedrag vóór 1 mei 2021 betaalt ontvang je een aantrekkelijke vroegboekkorting van 5% over dit bedrag en wordt het restbedrag € 798,-. Bij inschrijven ná 27 juli dien je het volledige restbedrag per omgaande te voldoen.

 

Mocht je interesse hebben in bovenstaand concept? Meld je dan tijdig aan, want 10 deelnemers is niet veel. Inschrijven is vanaf heden mogelijk.

Van wie krijg je les
Vaak gestelde vragen
Algemene voorwaarden
 • Facebook logo zwart
 • LinkedIn logo zwart
 • Instagram logo zwart
 • Pinterest logo zwart
 • YouTube logo zwart

beeldend kunstenaar   |  schilderijen  |  schilderlessen  |  masterclasses  |  workshops

Bredaseweg 50  |  4891 SJ  |  RIJSBERGEN (NB)

info@debbienijland.com  |  tel: +31-(0)6-34319462  |  www.debbienijland.com 

© 1993 - 2021 DebbieNijland.com