LET OP! DIT EVENEMENT IS PER 22 APRIL VOLGEBOEKT.

BIJ INSCHRIJVEN KOM JE OP DE RESERVELIJST TE STAAN.

 

 

SUMMER SCHOOL 'EN PLEIN AIR' SCHILDEREN EN TEKENEN (4 EN 5 JULI 2019)

Ben je deze zomer “in” voor een hele spannende Summerschool?

Hou je van glooiende vergezichten, water, bloemen, schitterende natuur, maar ook van een hele stoere omgeving met een zeer rijke geschiedenis, verborgen hoekjes en spannende soms beetje griezelige doorgangen en lichtval? Dan ga jij heel erg genieten van deze editie van de Summerschool, we zijn namelijk twee dagen te gast op Fort Sabina in Heijningen! 

WAT GA JE DOEN?

We starten beide ochtenden uiteraard met uitleg, koffie/thee, daarna ga jij op zoek naar de voor jouw meest inspirerende plek.

Dat kan een schitterende plek in de natuur zijn, maar ook de kille betonnen bunkers of spannende donkere doorgangen van één van de vele ruimten op het  grote terrein. We verzamelen op gezette tijden voor een “break” en uiteraard de goedverzorgde lunch in de bistro of buiten bij restaurant De Kletsmajoor. We zijn dus twee dagen op deze locatie en dat zou je tot een hele serie werken kunnen brengen. Gedurende deze dagen hebben we de beschikking over een eigen kazerne waar we onze spullen kunnen bewaren of waar we kunnen werken als de weergoden ons in de steek zouden laten.  

We proberen dit afwisselende landschap dat uiteenloopt van zeer lieflijk tot heel stoer en robuust te vangen in het materiaal dat jij wenst. Dit kan zowel olieverf, acryl, aquarel zijn maar natuurlijk ook met krijt, stift, inkt of welk materiaal jij verkiest.
We zullen aandacht besteden aan het maken van een compositie en perspectief, zowel lijnperspectief als atmosferisch perspectief. We gaan het hebben over het gebruik van warme en koude kleuren en vervagen van het beeld in de opbouw van het werk. Ook besteden we ruim aandacht aan het abstraheren van een beeld. Kortom, twee  leerzame heerlijke dagen waarin alle ruimte is om te experimenteren of jouw eigen koers te varen. Graag ga ik samen met jou op zoek naar meer verdieping.

We sluiten vrijdagmiddag af met de werkbespreking en een drankje op het terras van De Kletsmajoor.

Datum: donderdag 4 en vrijdag 5 juli 2019

Tijdstip: 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: Fortweg 1, 4794 SC  HEIJNINGEN

Kosten (incl. locatiehuur, koffie, thee, twee uitgebreide lunches en consumpties): € 150

Minimaal 12 deelnemers. Je bent deelnemer zodra het bedrag is ontvangen, de factuur volgt na inschrijving. 

Materiaal (veldezel, krukje, verf, penselen, papier etc.) zelf meenemen. Inschrijven alleen mogelijk voor 2 dagen.

OVER FORT SABINA:

Fort Sabina is een kustverdedigingswerk, gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon. Rond 1881 is het fort verder uitgebreid en gemoderniseerd. Toen de inwoners van Willemstad, Fijnaart, Heijningen en omgeving eind 1944 in de vuurlinie kwamen te liggen tussen de oprukkende geallieerden en terugtrekkende Duitsers, vluchtten honderden mensen naar Fort Sabina. Ze zaten daar tien dagen opeengepakt bij elkaar. Veel meer info is te vinden op www.fortsabina.nl

OVER DEBBIE NIJLAND:

Debbie Nijland is professioneel beeldend kunstenaar en geeft vrijwel dagelijks les in haar atelier. Ze maakt moderne grote olieverf schilderijen met veelal een maatschappelijk karakter. Ook heeft zij ruime ervaring in het en plein air schilderen tijdens haar vele verblijven met collega's in Frankrijk. Het schilderen in eeuwenoude kloosters, kastelen en landgoederen stond daarbij centraal. Meer info op deze pagina.

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • TripAdvisor - Black Circle

beeldend kunstenaar  |  schilderijen  |  schilder cursussen  |  workshops

info@debbienijland.com  |  tel: +31-(0)6-34319462  |  www.debbienijland.com