top of page
Summer School 2021 16x9.jpg

Fort Sabina: Schilderen, Tekenen, Genieten 'En Plein Air'


SCHILDEREN EN TEKENEN  'EN PLEIN AIR' (12 en 13 augustus 2021)

VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN.

Ben je deze zomer “in” voor een hele spannende Summer School?
Hou je van glooiende vergezichten, water, bloemen, schitterende natuur, maar ook van een hele stoere omgeving met een zeer rijke geschiedenis, verborgen hoekjes en spannende soms beetje griezelige doorgangen en lichtval? Dan ga jij heel erg genieten van deze editie van de Summerschool, we zijn namelijk net als in 2019 twee dagen te gast op Fort Sabina in Heijningen!

HOE ZIET DEZE SUMMERSCHOOL ERUIT?

We starten beide ochtenden uiteraard met uitleg, koffie/thee en wat lekkers, daarna ga jij op zoek naar de voor jouw meest inspirerende plek. Dat kan een schitterende plek in de natuur zijn, maar ook de kille betonnen bunkers of spannende donkere doorgangen van één van de vele ruimten op het  grote terrein. We verzamelen op gezette tijden voor een “break” en uiteraard de goedverzorgde lunch in de bistro of buiten bij restaurant De Kletsmajoor. We zijn dus twee dagen op deze locatie en dat zou je tot een hele serie werken kunnen brengen.

We proberen dit afwisselende landschap dat uiteenloopt van zeer lieflijk tot heel stoer en robuust te vangen in het materiaal dat jij wenst.

Dit kan zowel olieverf, acryl, aquarel zijn maar natuurlijk ook met krijt, stift, inkt of welk materiaal jij verkiest.
We zullen aandacht besteden aan het maken van een compositie en perspectief. We gaan het hebben over het gebruik van warme en koude kleuren in de opbouw van het werk. Ook besteden we ruim aandacht aan het abstraheren van een beeld. Kortom, twee  leerzame heerlijke dagen waarin alle ruimte is om te experimenteren of jouw eigen koers te varen. Graag ga ik samen met jou op zoek naar meer verdieping.

We sluiten vrijdagmiddag af met de werkbespreking en een drankje op het terras van De Kletsmajoor.

Datum: donderdag 12 en vrijdag 13 augustus 2021
Tijdstip: 9.30 uur tot 16.30 uur
Locatie: Fortweg 1, 4794 SC , Heijningen
Kosten voor twee dagen: (incl. BTW, locatiehuur, koffie, thee, twee uitgebreide lunches en consumpties): € 195

Je bent deelnemer zodra de factuur is betaald. Deze krijg je door je aan te melden via de groene knop hieronder. 
Materiaal (veldezel, krukje, verf, penselen, papier etc.) zelf meenemen. Inschrijven alleen mogelijk voor beide dagen.

OVER FORT SABINA:
Fort Sabina is een kustverdedigingswerk, gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon. Rond 1881 is het fort verder uitgebreid en gemoderniseerd. Toen de inwoners van Willemstad, Fijnaart, Heijningen en omgeving eind 1944 in de vuurlinie kwamen te liggen tussen de oprukkende geallieerden en terugtrekkende Duitsers, vluchtten honderden mensen naar Fort Sabina.
Veel meer info is te vinden op https://www.fortsabina.nl

bottom of page