UNIEKE SCHILDERSVAKANTIE  IN FRANKRIJK 4 t/m 10 juli 2021

Met trots stel ik je voor.....

 

            LA CHARTREUSE  DU LIGET

WAAR?
Beeldend kunstenaar Debbie Nijland nodigt je uit op het pittoreske domaine “La Chartreuse du Liget” in Chemillé Sur-Indrois voor een zesdaags all-inclusive verblijf om te schilderen, te tekenen, maar bovenal te genieten. Het landgoed ligt gelegen nabij Montrésor in één van de mooiste gebieden van ‘la douce France’ in het hart van La Touraine in de regio Centre Val de Loire. Op dit landgoed dat we de hele week tot onze beschikking hebben vind je o.a. de ruïnes van een Kartuizer klooster uit de 12e eeuw. Er heerst een ultieme rust en schilders zijn zeer welkom. Ik heb zelf meermaals het voorrecht gehad hier te mogen werken en ken het domaine, de eigenaar van het landgoed Etienne Arnaud en de gites waar we verblijven. We duiken een week lang onder in verf en tekenmateriaal, we zijn even “van de wereld” en laten teken en schilder kunst en de betoverende omgeving tussen ons gedijen.


VOOR WIE?
Deze schilderweek wordt georganiseerd voor iedereen die onder professionele begeleiding wil leren schilderen en voor geoefenden die zich willen verdiepen. Met of zonder voorkennis, je bent van harte welkom.


Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als geoefende krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten. Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken (wel zelf van huis mee nemen!). Wil je hulp bij het samenstellen van je materialen of meer achtergrond info over de verschillende soorten materialen dan sta ik tot je dienst. Je kunt je schildervakantie zo bont maken als je wilt.

We hebben ruim aandacht voor kleurgebruik, perspectief en voor compositie. Een unieke ervaring voor iedereen met een teken- en/of schilderhart. Begeleiding is individueel, op ieder niveau en op jouw tempo.  Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn.

HET DOEL: ZES DAGEN GENIETEN
Iedere dag na het ontbijt gaan we aan de slag. Het hele domein (hectaren groot) staat tot onze beschikking. Schitterende natuur, maar ook de ruïne (12de eeuw), het statige huis, de overweldigende toegangspoorten of een sereen plekje op de fundatie van het oude Kartuizer klooster. Een soort Garden of Eden... Je waant je eeuwen terug in de tijd. 
We werken tussen ontbijt en lunch. Na de lunch kun je weer aan de slag of zoals je wenst, lekker relaxen of een eigen plan maken, al dan niet buiten het terrein. Voor de mensen die ook ’s middags willen schilderen blijft lerares Debbie Nijland sowieso op het terrein. ’s Avonds kun je aanschuiven voor het diner en tot in de late uurtjes natafelen. Of vroeg naar bed, het is allemaal goed. We sluiten onze schildervakantie natuurlijk af met een expositie onder de oude kloostergang/ruïnes en met afsluitend buffet... De eigenaar van het landgoed zal inwoners van omliggende dorpen uitnodigen om de gemaakte werken te komen bekijken. Ook een uitstapje naar het schitterende kasteel in Montrésor en naar het naburige dorpje Loches behoren tot de mogelijkheden.

AANKOMST/VERTREK:
Zondag 4 juli (2021) tussen 16.00 en 18.30 uur. Indelen kamers en installeren. Feestelijk welkomstdiner en kennismaken rond 19.30 uur. Op zaterdag 10 juli (2021) vertrekt iedereen na het ontbijt huiswaarts.

DE KAMERS

Je slaapt samen met je partner of één andere deelnemer in een tweepersoonskamer, uiteraard heb je eigen bed en linnengoed is aanwezig. Er zijn ruim voldoende badkamers aanwezig en we houden rekening met elkaar als het gaat om corona-afwerende maatregelen zoals de 1,5 meter afstand.

 

ETEN/DRINKEN:

Alle dagen volledig verzorgd door drie prima verzorgde Bourgondische maaltijden door onze keukenprinses Elvira en haar maitre d' Herman. Onze eigen Peter is sommelier de la maison en tevens Chef Koude Watertjes. Ook staan er tussentijds thee en koffie klaar. Volpension+ zoals dat heet.


DOOR WIE?
Het leerzame en vooral ook leuke lesprogramma wordt verzorgd door Debbie Nijland, beeldend kunstenaar sinds 1993, bevlogen en bekend met Chartreuse du Liget en het werken en plein air. In Etten-Leur runt zij haar  eigen kunstcentrum/atelier en geeft inmiddels alweer 13 jaar les aan mensen die zelf willen leren schilderen (en dat is iets anders dan een schilderij kopiëren). Momenteel heeft ze zo'n 50 cursisten aan zich verbonden. Kennis en ervaring zijn dus ruimschoots aanwezig.    

EN VERDER:
De hele week staat er iemand met bestelauto voor allerlei hand en span diensten ter beschikking. We genieten van heerlijk eten en mooie wijnen. Natuurlijk deel jij zelf je tijd in en zoek je je rustmomenten. Alles mag, niets moet, maar je gaat sowieso terug naar huis met veel schilderkennis en mooie herinneringen!

GOED OM TE WETEN: huisdieren zijn niet toegestaan.  

KOSTEN:
Per persoon € 825 (incl. BTW), inclusief 6 nachten verblijf, 5 dagen schilderen, alle maaltijden en alle drankjes (volpension+). Partners die niet schilderen betalen € 700. Het enige wat je zelf moet regelen zijn het vervoer vanuit/naar Nederland en uiteraard je eigen schilder/tekenmaterialen meenemen. Maximum aantal deelnemers: 15 personen.


HOE KOM JE ER?
Montrésor / Chemillé Sur-Indrois / Chartreuse du Liget vind je ongeveer 250 kilometer onder Parijs, 660 km vanaf Breda en met de auto prima te doen in één dag. Dichtstbij gelegen bus- en treinstation is Tours op een ruim half uur afstand. Hier kunnen we je desgewenst ophalen en afzetten. Ook proberen we te bemiddelen in samen reizen.

MEER WETEN OF NOG TWIJFELS?
Bel me of mail me je vragen, ik zal ze per omgaande beantwoorden.   

graag tot ziens in Chemillé-sur-Indrois!

Debbie Nijland

CORONA / COVID-19 UPDATE: de logistiek rondom de maaltijden en het gebruik van de verschillende ruimten en gebouwen zal dusdanig worden georganiseerd dat we de veiligheidsregels van het RIVM en de locale overheid (1,5 meter afstand, etc) kunnen naleven, zonder dat dit ten koste gaat van gezelligheid of spontaniteit.

Voor deze schildersvakantie zijn aparte algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunt u HIER teruglezen.  

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • saatchiart logo
  • Pinterest - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • TripAdvisor - Black Circle

Debbie Nijland  |  Bisschopsmolenstraat 10  |  4876 AN  |  Etten-Leur  |  The Netherlands

beeldend kunstenaar  |  schilderijen  |  schilder cursussen  |  workshops

info@debbienijland.com  |  tel: +31-(0)6-34319462  |  www.debbienijland.com