• Facebook Debbie Nijland
  • Linkedin Debbie Nijland
  • Instagram Debbie Nijland
  • Pinterest Debbie Nijland
  • Debbie on YouTube
  • Debbie on TripAdvisor

Atelier Debbie Nijland

Bisschopsmolenstraat 10

4876 AN Etten-Leur

The Netherlands

info@debbienijland.com

tel: 06-34319462 

CORONA UPDATE: deze vakantie ligt qua begindatum buiten de RIVM richtlijnen en gaat zonder tegenbericht gewoon door. Mocht na nieuwe, nog aan te kondigen maatregelen in NL e/o BE e/o FR de situatie wijzigen dan krijgt iedereen die geboekt heeft hier uiteraard bericht over. 
Er is nog plaats voor 4 personen.  

UNIEKE SCHILDERVAKANTIE  IN FRANKRIJK 5 t/m 11 juli 2020

 

Met trots stel ik je voor.....

 

            LA CHARTREUSE  DU LIGET

Op het domaine “La Chartreuse du Liget” in Chemillé Sur-Indrois vind je de fundatie van een Kartuizer klooster uit de 12e eeuw, een robuuste Ruïne, een heel landgoed tot onze beschikking, ultieme rust en zeer welkome schilders. Dit pareltje ligt in ‘la douce France’, in één van de mooiste gebieden, in de regio Centre Val de Loire in het hart van La Touraine. Alles waar je van zou kunnen dromen bevind zich op dit domaine dat zijn weerga niet kent...

Ik heb zelf meermaals het voorrecht gehad hier te mogen werken en ken het domaine, de eigenaar Etienne Arnaud, de gites en hun buitengewone gastvrijheid voor schilders.

We duiken een week lang onder in verf en tekenmateriaal, we zijn even “van de wereld” en laten teken en schilder kunst en de betoverende omgeving tussen ons gedijen.

 

PROGRAMMA:

Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als gevorderde krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten. Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken (en zelf van huis mee te nemen). Siberisch krijt, houtskool, olie pastel krijt, aquarel- en acrylverf, Oost-Indische inkt, potlood, stiften, gouache, pastelkrijt of olieverf. Wil je hulp bij het samenstellen van je materialen of meer achtergrond info over de verschillende soorten materialen dan sta ik tot je dienst. Je kunt je schildersvakantie dus zo bont maken als je wilt.

We hebben ruim aandacht voor kleurgebruik, perspectief en voor compositie. Een unieke ervaring voor iedereen met een teken- en/of schildershart. Begeleiding is individueel en op ieder niveau. Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn. 

Iedere dag na het ontbijt gaan we aan de slag. Het hele domein (hectaren groot) staat tot onze beschikking. Schitterende natuur, maar ook de ruïne (12de eeuw), het statige huis, de overweldigende toegangspoorten of een sereen plekje op de fundatie van het oude kartuizer klooster. Een soort Garden of Eden... Je waant je eeuwen terug in de tijd.

 

Hoor je de bel luiden om 12.30 uur dan is het tijd voor een heerlijke lunch. ‘s Middags kan je weer aan de slag of zoals je wenst, lekker relaxen of een eigen plan maken. Om 19.30 uur is het diner. We sluiten onze schildersvakantieweek natuurlijk af met een expositie voor onszelf en belangstellenden. Een uitstapje naar het schitterende kasteel in Montrésor en naar het naburige dorpje Loches behoort tot de mogelijkheden.

  

Aankomst zondag 5 juli tussen 16.00 en 18.30 uur. 

Indelen kamers en installeren. Feestelijk welkomstdiner en kennismaken 19.30 uur. Je slaapt samen met andere deelnemers in een twee- of vierpersoonskamer en er zijn ruim voldoende badkamers aanwezig. Ook linnengoed is aanwezig. Volledig verzorgt met 3 fantastische maaltijden per dag met bijbehorende drankjes en koffie en thee. Ook tussentijds. Op zaterdag 11 juli na het ontbijt vertrekt iedereen.

Van maandag t/m vrijdag:

Les van 10:00 tot 12.00 uur en van 14:00 tot 16.30 uur.

Ontbijt van 7.30 tot 9.00 uur

Lunch van 12.30 tot 13.30 uur

Diner van 19.30 tot 22.00 uur

Vrijdagavond grote expo voor onszelf en belangstellenden onder de oude kloostergang/ruïnes en met afsluitend buffet

  

De hele week staat er een gastvrouw/keukenprinses tot onze beschikking en iemand voor allerlei hand en span diensten. De lessen en een leerzaam programma worden verzorgd door Debbie Nijland, beeldend kunstenaar sinds 1993, bevlogen en bekend met Chartreuse du Liget en het werken en plein air. Natuurlijk deel jij zelf je tijd in en zoek je je rustmomenten. Alles mag, niets moet. Behalve genieten.

Kosten excl. materiaal en vervoer € 825 incl. 21% BTW, les, maaltijden en drankjes.

Kosten voor eventueel niet-schilderende partner (zeer  beperkt aantal plaatsen) € 650 excl. vervoer,  incl. 21% BTW, maaltijden, drankjes en pension.

Montrésor / Chemillé Sur-Indrois / Chartreuse du Liget vind je ongeveer 250 kilometer onder Parijs, 660 km vanaf Breda en met de auto prima te doen in één dag.

  

Aanmelden kan individueel, samen met een niet-schilderende partner, of vriendin(nen). We proberen met het indelen van de kamers zoveel mogelijk rekening met ieders wensen te houden, dit hangt mede af van het aantal deelnemers en kunnen geen garanties geven. Je regelt zelf het vervoer. Bemiddeling in samen rijden proberen we zeker.

Voor deze schildervakantie zijn aparte algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunt u HIER teruglezen.