top of page

LA CHARTREUSE DU LIGET

403712.jpg


UNIEKE SCHILDERSVAKANTIE  IN FRANKRIJK 2 t/m 8 juli 2023

Met trots stel ik je voor.....

            DE VIERDE EDITIE VAN LA CHARTREUSE  DU LIGET

WAAR?
Beeldend kunstenaar Debbie Nijland nodigt je uit, na drie eerdere zeer succesvolle edities in 2020, 2021 en 2022, op het pittoreske domaine “La Chartreuse du Liget” in Chemillé Sur-Indrois voor een zesdaags all-inclusive verblijf om te schilderen, te tekenen, maar bovenal te genieten. Het landgoed ligt gelegen nabij Montrésor in één van de mooiste gebieden van ‘la douce France’ in het hart van La Touraine in de regio Centre Val de Loire. Op dit landgoed dat we de hele week tot onze beschikking hebben vind je o.a. de ruïnes van een Kartuizer klooster uit de 12e eeuw. Er heerst een ultieme rust en schilders zijn zeer welkom. Ik heb zelf meermaals het voorrecht gehad hier te mogen werken en ken het domaine, de eigenaar van het landgoed en de gites waar we verblijven. We duiken een week lang onder in verf en tekenmateriaal, we zijn even “van de wereld” en laten teken en schilder kunst en de betoverende omgeving tussen ons gedijen.


VOOR WIE?
Deze schilderweek wordt georganiseerd voor iedereen die onder professionele begeleiding wil leren schilderen en voor geoefenden die zich willen verdiepen. Met of zonder voorkennis, je bent van harte welkom.


Als beginner krijg je de gelegenheid kennis te maken met het materiaal, de techniek en met basisprincipes als licht-donker, kleur en compositie. Belangrijk is het durven: als je eenmaal over die eerste drempel heen bent, ontwikkel je je verrassend snel. Als geoefende krijg je de stimulans het eigen karakter van je werk verder te ontwikkelen en de uitdrukkingskracht ervan te vergroten. Je bent vrij om de materialen te kiezen waarmee je wilt werken (wel zelf van huis mee nemen!). Wil je hulp bij het samenstellen van je materialen of meer achtergrond info over de verschillende soorten materialen dan sta ik tot je dienst. Je kunt je schildervakantie zo bont maken als je wilt.

We hebben ruim aandacht voor kleurgebruik, perspectief en voor compositie. Een unieke ervaring voor iedereen met een teken- en/of schilderhart. Begeleiding is individueel, op ieder niveau en op jouw tempo.  Bij het ontwikkelen van een eigen manier van werken kan een groep stimulerend zijn.

HET DOEL: ZES DAGEN GENIETEN
Iedere dag na het ontbijt gaan we aan de slag. Het hele domein (hectaren groot) staat tot onze beschikking. Schitterende natuur, maar ook de ruïne (12de eeuw), het statige huis, de overweldigende toegangspoorten of een sereen plekje op de fundatie van het oude Kartuizer klooster. Een soort Garden of Eden... Je waant je eeuwen terug in de tijd.

 
We werken tussen ontbijt en lunch. Na de lunch kun je weer aan de slag of zoals je wenst, lekker relaxen of een eigen plan maken, al dan niet buiten het terrein. Voor de mensen die ook ’s middags willen schilderen blijft lerares Debbie Nijland sowieso op het terrein. ’s Avonds kun je aanschuiven voor het diner en tot in de late uurtjes natafelen. Of vroeg naar bed, het is allemaal goed. We sluiten onze schildervakantie natuurlijk af met een expositie onder de oude kloostergang/ruïnes en met afsluitend buffet... Ook een uitstapje naar het schitterende kasteel in Montrésor en naar het naburige stadje Loches behoren tot de mogelijkheden.

AANKOMST/VERTREK:
Aankomst op zondag 2 juli (2023) tussen 16.00 en 18.30 uur. Indelen kamers en installeren. Feestelijk welkomstdiner en kennismaken rond 19.30 uur. Op zaterdag 8 juli (2023) vertrekt iedereen na het ontbijt huiswaarts.


DE KAMERS
Je slaapt samen met je partner of één andere deelnemer in een tweepersoonskamer, uiteraard heb je een eigen bed en linnengoed is aanwezig. Er zijn voldoende badkamers aanwezig.  en we houden rekening met elkaar als het gaat om corona-werende maatregelen. 

ONTBIJT / LUNCH / DINER: 
Alle dagen volledig verzorgd door onze keukenprinses Elvira en Herman, haar maitre d'. Onze eigen Peter is sommelier de la maison en tevens Hoofd IJsblokjes & Koude Drankjes. Ook staan er tussentijds thee en koffie klaar. 

DOOR WIE?
Het leerzame en vooral ook leuke lesprogramma wordt verzorgd door Debbie Nijland, beeldend kunstenaar sinds 1993, bevlogen en bekend met Chartreuse du Liget en het werken en plein air. In Rijsbergen heeft ze haar atelier en geeft inmiddels alweer 17 jaar les aan mensen die zelf willen leren schilderen (en dat is iets anders dan een schilderij kopiëren). Kennis en ervaring zijn dus ruimschoots aanwezig.    

EN VERDER:
De hele week staat er iemand met bestelauto voor allerlei hand en span diensten ter beschikking. We genieten van heerlijk eten en mooie wijnen. Natuurlijk deel jij zelf je tijd in en zoek je je rustmomenten. Alles mag, niets moet, maar je gaat sowieso terug naar huis met veel schilderkennis en mooie herinneringen!


GOED OM TE WETEN: huisdieren zijn niet toegestaan.  

KOSTEN:
Per persoon € 995 (incl. BTW), inclusief 6 nachten verblijf, alle (hele) dagen les, alle maaltijden en alle drankjes. Mocht je iemand mee willen nemen die niet schildert (en zichzelf prima kan vermaken!) dan betaalt deze persoon € 895. Het enige wat je zelf moet regelen zijn het vervoer vanuit/naar Nederland en uiteraard je eigen schilder/tekenmaterialen meenemen. 

AANBETALING:
Je bent deelnemer nadat we de aanbetaling van € 350 (p/p) hebben ontvangen. Je krijgt de factuur hiervoor nadat je jezelf hebt ingeschreven via de groene knop onderaan deze pagina. Het resterende bedrag dient vóór 1 mei 2023 betaald te zijn.


HOE KOM JE ER?
Montrésor / Chemillé Sur-Indrois / Chartreuse du Liget vind je ongeveer 250 kilometer onder Parijs, 660 km vanaf Breda en met de auto prima te doen in één dag. Dichtstbij gelegen bus- en treinstation is Tours op een ruim half uur afstand. Hier kunnen we je desgewenst ophalen en afzetten. Ook proberen we te bemiddelen in samen reizen.

MEER WETEN OF NOG TWIJFELS?
Bel me of mail me je vragen, ik zal ze per omgaande beantwoorden.   

Graag tot ziens in Chemillé-sur-Indrois!

Debbie Nijland

COVID-19/Corona: de logistiek rondom de maaltijden en het gebruik van de verschillende ruimten en gebouwen zal dusdanig worden georganiseerd dat we de dan geldende veiligheidsregels van de locale overheid en het RIVM kunnen naleven, zonder dat dit ten koste gaat van gezelligheid of spontaniteit.


Voor deze schildersvakantie zijn aparte algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunt u HIER teruglezen.  

La Chartreuse du Liget 1
Debbie Nijland La Chartreuse du Ligetcop
La Chartreuse du Liget 2
La Chartreuse du Liget 4
La Chartreuse du Liget 5
La Chartreuse du Liget 6
Orangerie Chartreuse
bottom of page